Србија

КУРТИ ИГНОРИШЕ БАЈДЕНОВЕ МОЛБЕ! До које мере иде саможивост премијера лажне државе?

Бивши специјални изасланик председника САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел изјавио је да косовски премијер Аљбин Курти игнорише молбе администрације Џозефа Бајдена у вези са одлагањем примене одлуке о пререгистрацији возила.

– Косовски премијер игнорише молбе Бајденове администрације – навео је Гренел на Твитеру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Гренел је уз објаву поставио изјаву државног секретара Ентонија Блинкена који је рекао да САД траже потпуно одлагање примене режима регистарских таблица на Косову и да не виде фазну примену те одлуке.

Косовска полиција, је да подсетимо, ноћас на административном прелазу Јариње пар минута након истека рока и ступања на снагу прве фазе одлуке о пререгистрацији, уручила је прву опомену за пререгистрацију возила на „РКС“

Такозвана Косовска полиција објавила је на Фејсбуку образац званичне опомене који намерава да од сутра уручује власницима возила са српским таблицама на целој територији Космета, укључујући и прелазе.

Како је наведено, направљен је план спровођења одлуке Владе Косова од 28. октобра која се односи на пререгистрацију возила са регистарским ознакама „ПР“, „КМ“, „ПЗ“, „ГЛ“, „УР“, „ПЕ“, „ДА“ или „ЂА“ на регистарске ознаке РКС.

– Према званичној одлуци, од 1. новембра 2022. године, свим власницима возила која саобраћају са оваквим нелегалним регистарским таблицама на (тзв.) Косову биће изречена опомена од стране (тзв.) Косовске полиције, са захтевом да оду у Центар за регистрацију возила да региструју своја возила са РКС регистарским ознакама – наведено је на Фејсбуку.

Додају да ће се од 21. новембра до 21. јануара изрицати новчане казне у складу са законима који су на снази ​​за све власнике возила која саобраћају на територији Косова „са нелегалним регистарским таблицама“.

 

Извор: Srbija Danas