Србија

МИСТЕРИОЗНИ УДАРИ УЗНЕМИРИЛИ БЕОГРАЂАНЕ: Људи масовно пријавили да су чули ДЕТОНАЦИЈЕ, а ево шта је разлог

Pixabay.com

Десетак чудних удара, налик детонацијама данас се чуло у престоници, а гласни звукови су најјаче одјекнули у Новом Београду. Поједини грађани су узнемирени, многи су помислили да је реч о удару грома, али се испоставило да данас грмљавине, барем када је реч о Београду, није било.

У Београду се неретко испаљују плотуни за празнике, али такве активности од стране Војске Србије данас нису ни биле у плану.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Никаквих експлозија и детонација у Београду данас није било, нити смо добили било какву пријаву од грађана да се нешто слично догодило“, рекао је за Блиц Дарко Главаш, секретар за послове одбране, ванредних ситуација и координацију након што су бројни грађани Новог Београда, али и центра града чули нешто попут пригушених детонација, како су то описали.

Главаш каже да је одмах пошто су се ова вест појавила, контактирао МУП и да му је речено да никавих ни контролисаних нити других детонација није било у главном граду, али да „јесте било буке са градилишта због олујног ветра“.

– Било је буке на градилиштима, у једном тренутку је пао лим, то се чуло у центру града – каже Главаш.

Он је упутио апел да се у ситуацији када дува овако јак ветар, као што је то случај данас, а који у неким деловима има и орканску јачину, да градилишта треба да буду добро обезбеђана, као и кровови и терасе, све оно где би нагли налети ветра могли да оборе нешто од предмета.

– Јак ветар дуваће до сутра ујутру, а посебан апел упућујем градилиштима, да их добро обезбеде – рекао је Главаш.

Такође, додао је, у овој ситуацији треба водити рачуна и о деловима фасада који су оштећени и који би такође могли да се одломе услед јаког ветра.

Извор: Курир.рс / Блиц