Србија

МОГУ ЛИ ОРЛОВИ ДА ПОБЕДЕ? Ево шта каже легендарни српски тренер, какве су прогнозе?

Фудбалска репрезентација Србије игра данас први меч на Мундијалу против селекције Бразила (20, РТС, ТВ Арена спорт), а искусни стручњак Милорад Косановић сматра да „орлови“ и ако изгубе, нису без шанси да прођу групу

Почетак Светског првенства донео је неколико изненађења, па су се већ на старту такмичења „оклизнули“ велики фаворити попут Аргентине и Немачке, против Саудијске Арабије, односно, Јапана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према Косановићевим речима то не треба да чуди, као и да ће изненађења бити још више, јер се то дешава на сваком Мундијалу.

– Имате 32 екипе јако приближног квалитета. Поготово, обзиром на нови тренд игре, још га нису сви савладали како треба. То су успели, рецимо, Француска, Енглеска и Шпанија који су заблистали на старту – рекао је Милорад Косановић за „Информер“ и наставио:

– Сви играчи из афричких држава су водећи у својим европским клубовима. Биће ту јако феноменалних и ефикасних, али и досадних и утакмица које вас успављују. У фудбалу никада није могло да буде без изненађења.

ТРИО ПОКАЗАО НАЈВИШЕ
Издвојио је некадашњи тренер Црвене звезде и поједине фаворите.

– Енглези, Шпанци и Французи су на старту показали највише, Иран је играо лепо против Енглеске, али у завршници катастрофално. Саутгејтов тим је најбољи пример како се игра у завршници и на 30 метара, морају много да уче. Са друге стране, у групној фази неће бити дозвољено много киксева, Аргентинци и Немци су већ у проблему, јер их сваки следећи може коштати елиминације са Светског првенства.

ТРЕБА СЕ НАДАТИ
О првом испиту Пиксијевих „орлова“, Косановић каже:

– Видећемо на шта ће Бразил личити против нас. Јако је битно не изгубити прву утакмицу, међутим, ако се то и догоди није смак света. Имамо још два меча, са ривалима које можемо да победимо. Нисам никад играо спортску прогнозу, ко би рекао да ће Аргентина изгубити… Битно је шта Бразил може у том тренутку, треба се надати, желети, мотива нам не недостаје. Сви се надамо позитивном резултату.

Међу навијачима Србије владају никад већа очекивања.

– Еуфорија је добра кад се види код навијача, али може да изазове контраефекат. Дај Боже да све буде како треба, али и ако изгубимо, понављам, није крај првенства, предстоје мечеви са Камеруном и Швајцарском – истакао је Милорад Косановић за „Информер“.

 

Извор: Информер