Свет

МОСКВА У СТРАХУ! Данас се гласа, откривен паклени план Запада

Генерална скупштина Уједињених нација гласаће данас, на иницијативу западних земаља, о резолуцији којом би се Русија сматрала одговорном за кршење међународног права због напада за Украјину, због чега би морала да плати ратну одштету

У нацрту резолуције, у коју је АП имао увид, закључује се да је потребно успоставити „међународни механизам репарације за штету, губитке или повреде“ настале због „неправедних поступака“ Русије против Украјине.

Резолуцијом се предлаже да 193 државе чланице Генералне скупштине УН, у сарадњи с Украјином, формирају „међународни регистар“ којим би се документовале тврдње и информације о штети, губицима и повредама које је Русија нанела Украјинцима и њиховој влади, наводи Асошиејтед прес.

„Западне земље покушавају, уз помоћ Генералне скупштине УН, да дају неки привид легитимитета покушајима присвајања замрзнуте руске имовине“, навео је у недељу увече на Телеграму заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански.

Агенција РИА Новости додаје да је Пољански истакао да „чак и нестручни људи разумеју да је у питању политизација, као и да би усвајање таквог документа било безвредно“.

„Генерална скупштина чак ни нема овлашћења да се укључи у репарације. Прецизно речено, руску имовину замрзнуту на Западу“, рекао је Пољански.

 

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

новембар 2022.
П У С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930