Свет

НАЈАВИО ЈЕ МОГУЋИ ПОВРАТАК! У трци по трећи пут, враћа ли се у Белу кућу?

Фото: Јутјуб

На скупу својих присталица у америчкој савезној држави Ајови, бивши председник САД Доналд Трамп најавио је као могућу трећу кампању за Белу кућу.

„Да би наша земља поново била успешна, безбедна и славна, вероватно ћу то морати да урадим поново. Спремите се, то је све што могу да вам кажем“, рекао је Трамп.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима блиских сарадника, он је жељан да се врати у политичку игру за председничке изборе, а један од његових виших саветника који није желео да буде именован рекао је Ројтерсу да Трамп жели да се кандидује и да то објави пре Дана захвалности, што би му дало предност у односу на његове противнике и да је он тога свестан.

Ако би постао први кандидат републиканаца за номинацију, то би могло да избаци из трке потенцијалне страначке ривале, рекли су његови саветници, и додали да је ипак могуће да бивши амерички председник ипак одложи такву одлуку или да се предомисли.

Независни аналитичари и изборне анкете у САД прогнозирају да је велика вероватноћа да ће републиканци на међуизборима следеће недеље освојити већину у Представничком дому америчког Конгреса и да ће имати шансу да преузму контролу и над Сенатом, што би им дало могућност да блокирају законодавну агенду председника Џозефа Бајдена у наредне две године, наводи британска агенција.

 

Извор: Б92