Србија

НАША ПОЗНАТА ПЕВАЧИЦА ИМАЛА РАК! „Саму себе сам убедила да ће све бити у реду“

Станојка Митровић Ћана отворено је говорила о борби са карциномом дојке.

Како је певачица испричала, чиста интуиција је „натерала“ да оде на преглед без икаквих симптома.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ћана је истакла да није имала никакве генетске предиспозиције за ову опаку болест.

„Спремала се за годишњи одмор и као да сам чула неки ехо који ми је говорио: ‘Иди и уради мамографију’. Ништа пре тога нисам напипала. Тумор се иначе налазио на скровитом месту, испод, а имала сам велике груди и било би немогуће га напипати и да сам пробала“, испричала је Ћана и додала да чврсто верује у интуицију, па кад год је имала неки осећај, увек га је послушала.

Једна реченица била је довољна да певачицу охрабри да се носи са тешком болешћу.

„Када је кренула да ме прегледа, ја је гледам у лице и у једном тренутку видим да је слегла раменима. Каже: ‘Ево га! Погледај и прекрсти се, на време си дошла.’ И та реченица ме је носила кроз и оперативни и постоперативни период“, рекла је певачица о вољи за борбом коју јој је улила докторка.

„Божјом милошћу сам се на време обратила лекару. Сви су ме храбрили, а и саму себе сам убедила да ће све бити у реду. Други проблем који сам имала јесте стафилокок који сам два месеца покушавала да избацим, али ниједан лек није могао да помогне. На крају сам морала на операцију, да се бактерија ишчисти из организма“, испричала је Ћана за РТС.

Након што је прошла све тешке фазе због ове болести, сећа се посебно једне реченице.

„И данас ми одзвањају речи лекара када су ме пробудили након операције: ‘Душо, ти си од данас здрав човек’“, рекла је Ћана својевремено.

Извор: Нова