Свет

НАТО ИМА СТРАШАН ПЛАН? Руси, спремите се!

Северноатланска алијанса, тврди украјински представник у њеној парламентарној скупштини, намерава да формира и специјални међународни суд за кажњавање Руса

Рат резолуцијама против Русије се наставља, па тако уз Европски парламент, и НАТО Парламентарна скупштина планира да ову земљу прогласи терористичком државом, тврди шеф сталне делегације Украјине у Парламентарној скупштини ове организације Јегор Черњев.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Свих 30 земаља НАТО-а подржало је предлоге наше делегације. Такав трибунал ће омогућити да се осуде не само непосредни починиоци ратних злочина, већ и највиши врх Руске Федерације. Резолуција ће бити послата владама и парламентима свих земаља чланица НАТО-а“, објавио је Черњев на својој Фејсбук страници.

Овим документом наводно би се предвидели и конкретни кораци за приступање Украјине Северноатлантској алијанси, повећале би јој се испоруке оружја, а уз то би се створили и „механизми за наплату репарација од Руске федерације за штету причињену Украјини“.

„Усвајање ове резолуције је важан политички корак који одражава расположење у западним парламентарним круговима, и самим тим утиче на руководство земаља у доношењу одлука“, објаснио је шеф сталне делегације Украјине у Парламентарној скупштини НАТО-а, која се тренутно одржава у Мадриду.

Извор: РТ
Ознаке