Србија

НОВА ПРЕВАРА! Ако вам пошсаљу ову поруку будите опрезни МОГУ ДА ВАМ СКИНУ САВ НОВАЦ СА РАЧУНА

Нова СМС превара кружи Србијом, будите опрезни – починиоци се потписују као да су из Поште Србије, а траже податке са картице!

У Србији се појавила нова СМС превара, у којој покушавају да вам „извуку“ податке картице представљајући се као Пошта Србије. На мобилни телефон најпре стиже СМС порука пошиљаоца потписаног као „ПоштаСрбије“, у којој се наводи да наводни пакет није испоручен јер није плаћена царина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У поруци написаној ћирилицом, наводи се да пакет није могао да буде испоручен јер није плаћена царина мања од пет евра, и додат је линк на сајт који нема везе са Поштом Србије.

Никако не саветујемо да кликнете на овај линк, јер је очигледно превара у питању, али ако то урадите завршићете на сајту који има лого поште, али је УРЛ другачији.

Дочекаће вас обавештење да ваша пошиљка чека да буде измирена царина, чији износ се не поклапа са оним у СМС поруци. Потом ће вам тражити податке као што су број платне картице, њен датум истека и ЦБЦ2 или ЦББ2 код. Није познато ко стоји иза ове преваре, али је јасно да је у питању намера да се наивним људима који чекају да им заиста стигне нека пошиљка измаме подаци о картици који ће потом бити злоупотребљени.

У прилог тој тврдњи иде и чињеница да су нам читаоци пријављивали да им је оваква порука стизала, иако нису поручили никакав пакет и не чекају пошиљку.

 

Извор: Srbija Danas