Свет

ОБРАЋАЊЕ ИЛИ ПРЕТЊА БРИСЕЛУ? Премијерка Италије била оштра у свом излагању

Она је након сусрета са високим званичницима ЕУ рекла да су разговори били искрени и позитивни

Нова премијерка Италије Ðорђа Мелони искористила је данашњу посету седишту Европске уније да каже да ће Италија бити сила са којом се треба носити по одређеним питањима у ЕУ, остављајући нејасно да ли је то било обећање или претња, пренео је АП.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је након сусрета са високим званичницима ЕУ рекла да су разговори били искрени и позитивни.

„Задовољна сам климом на коју сам наишла овде у Бриселу. Вероватно ћу моћи да видим и разговарам са особама и помогнем да се разбије наратив о нама. Ми нисмо Марсовци. Ми смо људи од крви и меса, који појашњавају своја виђења“, рекла је Мелони, чија је влада прва италијанска влада крајње деснице од Другог светског рата.

Мелони се сусрела са председницом Европског парламента Робертом Мецолом, председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен, председником Европског савета Шарлом Мишелом.Она је, такође, рекла да се разговарало о рату у Украјини, повећању цена енергената и сировине, као и великом приливу миграната са којим се Италија сусреће на јужној граници ЕУ.

Њена странка Браћа Италије има неофашитичке корене, а на власти је од 22. октобра, заједно са Лигом Матеа Салвинија и са конзервативцима бившег премијера Силвија Берлусконија.

 

 

Извор: Еспресо