Србија

Обратите пажњу! НАЈНОВИЈА ИНФОРМАЦИЈА У ВЕЗИ ИСПЛАТЕ 5.000 ДИНАРА: Ако ово ПРЕСКОЧИТЕ, ОСТАЈЕТЕ БЕЗ…

Влада Србије усвојила је на седници Предлог закона о Привременом регистру држављана Србије од 16 до 29 година на основу којег ће младима те популације бити уплаћен износ од по 5.000 динара, уређен начин исплате и друга питања која су од значаја за добијање те новчане помоћи.

Услов за добијање помоћи је да имају од навршених 16 до навршених 29 година на дан ступања на снагу овог закона, да су држављани Републике Србије и да имају пребивалиште на територији Србије, саопштено је из владе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након уношења основних личних података на порталу Управе за трезор идп.трезор.гов.рс (ЈМБГ, број личне карте и име банке), биће им заведена пријава чији ће статус ту моћи и да провере, а пријављивање ће бити омогућено од 1. до 15. децембра 2022. године.

Да би добили новац, потребно је да се сви млади пријаве, без обзира да ли су се раније пријављивали за помоћ коју је држава давала, и да у тренутку пријаве имају важећу личну карту.

Истовремено, примаоцима новчане социјалне помоћи и лицима у Заводу за извршење кривичних санкција, новац ће бити уплаћен без подношења пријаве, дакле аутоматски.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо / Блиц