Свет

ОГЛАСИО СЕ МЕДВЕДЕВ, ПОМЕНУО И СВЕТСКИ РАТ! Реакција Путиновог савезника поводом ракета које су пале на Пољску територију

Бивши председник Русије и Путинов дугогодишњи савезник Дмитриј Медведев рекао је да је експлозија на територији Пољске показала да се запад приближава још једном светском рату.

„Инцидент са наводним украјинским ‘ракетним ударом’ на Пољску доказује једну ствар – водећи хибридни рат против Русије, Запад се приближава светском рату“, написао је Медведев на Твитеру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, пројектили су у уторак увече погодили село у Пољској, а у експлозији су погинуле две особе. Варшава је због тога подигла борбену готовост.

Непосредно након тога, председник Украјине Володимир Зеленски изјавио је да су руске ракете погодиле Пољску, што, како је рекао, „показује да терор Москве није ограничен само на границе Украјине“.

Ипак, председник САД Џозеф Бајден рекао је касније да је „мало вероватно“ да је ракета која је пала у Пољску испаљена из Русије, али је обећао подршку за пољску истрагу о, како је навео, „ракети руске производње“.

 

Извор: Н1