Србија

ОГЛАСИО СЕ ВУЧИЋ О РУСКОМ ПОВЛАЧЕЊУ ИЗ ХЕРСОНА: Ево шта то значи за Србију

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић коментарисао је шта значи повлачење Русије из Херсона за нашу земљу.

– Могу да говорим шта то значи за нас, не могу о њиховим односима да говорим. Очигледно је да постоје неки разговори које више не негирају ни Американци ни Руси. То је добра ствар да постоје неки разговори. Неком ће се решењу приближавати када постоје неки разговори. Нисам веровао да је то могуће. Драго ми је да је могуће и што је моја процена по том питању била погрешна. Мислио сам да ће Руси пружити жешћи отпор око Херсона, очигледно сам погрешио – рекао је Вучић и додао:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Нама то показује колико морамо сами да креирамо и бринемо о нашој будућности. Морамо сами о себи да бринемо, ако хоћемо и желимо да бранимо нашу војну неутралност. Нама је свима јасно колико је наша позиција тешка.

На питање да ли ће сада бити додатних притисака Вучић каже: – Сада могу да нам кажу: „Погледајте како су прошли Руси, а како ћете проћи ви мали Срби“. Увек то могу да извуку из фиоке. Али добро, ми знамо како да се понашамо. Неке лекције смо научили, а бринућемо о себи и војно, чувајући своју војну неутралност.

 

Извор: Новости.рс

Ознаке