Свет

ОТКРИВЕНИ РУСКИ ПЛАНОВИ! Да ли се заиста повлаче из Херсона, ово је план

Огласила се портпаролка украјинске војске

Руси лажирају повлачење из Херсона како би намамили украјинске снаге у уличне борбе у овом граду, рекла је Наталија Хумењук, портпаролка украјинске војске.

– Руске трупе се веома труде да убеде све да се повлаче, али истовремено видимо објективне доказе да они остају – рекла је Хумењук у интервјуу за украјинске медије.

– Тамо су стациониране војне јединице и доста војне опреме, а на левој обали су постављени борбени положаји који ће служити за подршку борбеним положајима на десној обали – рекла је она, преноси ЦНН, додајући да нису могли самостално да потврде оно што Хумењук говори.

– Према нашим информацијама, Руси покушавају да створе илузију свог одсуства како би намамили украјинске снаге у оближња насеља, а насеља су обично места где се воде тешке уличне борбе – рекла је она.

– Зато знамо, видимо и предвиђамо шта покушавају да нам продају и у складу са тим градимо сопствену стратегију – истакла је Хумењук.

– Руси померају своје елитне јединице и официре на леву обалу реке Дњепар, остављајући оне на десној обали да не могу да побегну или да се евакуишу. Остављају јединице на десној обали да се боре до последњег даха – рекла је она.

 

Извор: Srbija Danas

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

новембар 2022.
П У С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930