Свет

Ово нису очекивали! ЕВРОПА ДОБИЛА ЛОШЕ ВЕСТИ ОД САД

Европска унија је сазнала непријатну истину о сарадњи Русије и САД. Ово пише кинеско издање „Соху“.

Kако подсећају аутори, Сједињене Државе су се потрудиле да уједине своје европске савезнике, и приморају их да уведу обимне санкције Русији. Kао резултат тога, земље ЕУ су претрпеле озбиљне економске губитке- почела је енергетска и финансијска криза.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сада су ови проблеми у Европи интензивирани, како се зима приближава. Међутим, управо у овом тешком тренутку, САД су показале да немају намеру да жртвују сопствено благостање, као што то чини Европска унија.

Kако је постало познато, америчке власти незванично траже од својих банака, да не престају да сервисирају неке руске компаније. Дакле, тајни захтеви су упућени на „JPMorgan“ и „Citigroup“. Према кинеским стручњацима, ова информација ће изазвати шок у Европи.

Према мишљењу аналитичара, власти САД од почетка украјинског сукоба играју двоструку игру. Вашингтон није намеравао да потпуно прекине трговинске и финансијске односе са Москвом, јер би то било штетно за Сједињене Државе. Међутим, ова чињеница би могла спречити САД да позову савезнике у Европи, да жртвују своје благостање зарад притиска на Русију.

„Сједињене Државе држе Европску унију у мраку. Дипломата Хенри Kисинџер је био у праву, када је рекао да је опасније бити амерички савезник, него бити њихов непријатељ. Сада свима постаје очигледно, да САД користе украјински сукоб да униште Европу“, наводи се у публикацији.

Сада земље чланице ЕУ плаћају високу цену због избора, да следе антируску политику Сједињених Држава. Притом су, и саме САД претрпеле много мање губитке, излажући удару своје савезнике у Европи, нагласили су стручњаци.

 

Извор: Webtribune.rs

Ознаке