Србија

ОВО СУ ТРИ СЦЕНАРИЈА ЗА УБИСТВО ВУЧИЋА! Били су спремни чак и на ово ако оружје не упали!

Фото: Инстаграм принтскрин

Мафијаши за убиство Александра Вучића разрађивали најмање три плана!  У организацији им помагали и црногорски полицајци и обавештајци, као и шиптарска мафија са Косова

Мафијашки клан Вељка Беливука, по налогу вође ‘кавчана’ Радоја Звицера, детаљно је крајем 2020. и почетком 2021. године разрађивао најмање три плана за убиство председника Србије Александра Вучића, открива Информер! У тим злочиначким плановима активно су им помагали поједини црногорски полицајци и обавештајци, али и припадници мафијашких кланова са Косова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како сазнајемо, Беливук и његова ‘екипа’ још у новембру 2020. године први пут су са својим црногорским газдама разматрали план да ‘сашију Дугачког’ (у комуникацији преко апликације Скај председника Вучића су звали ‘Дугачки’, прим. аут.). Вучића су тада означили као ‘приоритетну мету’ пошто је он у октобру 2020. године објавио рат мафији и јавно саопштио да ће се држава бескомпромисно обрачунати са свим криминалцима.

Три сценарија за атентат на Вучића
ПЛАН 1
Упуцати Александра Вучића далекометном пушком

ПЛАН 2
Оставити комби с експлозивом на траси којом се креће Вучић

ПЛАН 3
Сипати Вучићу у пиће или храну лек који изазива висок крвни притисак и застој срца
‘Класични атентат’

Нервоза међу мафијашима нарочито је порасла крајем децембра 2020. године и тада је убрзано прављење планова за убиство шефа српске државе и довођење на власт некога ко би био по мери криминалаца. У том периоду Вељко Беливук и Марко Миљковић, по налогу Радоја Звицера, наређују да се набави више најмодернијих снајпера, а крећу и да се распитују о навикама и кретању председника Вучића.

Није готово
Борба није готова. Налогодавци и главни организатори још на слободи и ван домашаја служби Србије
Ана Брнабић, премијерка Србије

У овим активностима мафијаши су имали активну помоћ десетак бивших, али и активних припадника МУП и АНБ Црне Горе, а српске службе о томе имају озбиљне доказе. Такође, постоје подаци и да су у планирању злочина активно учествовали и припадници једног моћног шиптарског мафијашког клана са Косова.

Вучић: Побеђујемо мафију,већ смо јој одсекли главу!

Председник Србије Александар Вучић потврдио је јуче да је планиран напад на њега, да службе знају ко је све требало да учествује у нападу и да ће се ускоро појавити нови подаци о томе.
– Службе Републике Србије нису могле да измишљају оперативне податке. Постоје нови подаци о планираним акцијама. Појавиће се нови подаци, ми сада имамо нове пакете скинуте са телефона. Они почињу да говоре и о убиству или нападу на мене. Сада имамо потврде и знамо све о томе, ко је у тим причама учествовао и ко је требало да учествује у извршењу плана, и у првом и у каснијим покушајима… – истакао је Вучић, додајући да то и није била превелика тајна.
– Ја сам се тај дан, на отварању Споменика Стефану Немањи, окренуо према Александру Вулину и рекао сам му: ‘Шта ти је, што се ти тресеш?’ Наравно, у шали сам то казао… Мирно сам прошао и мирно се вратио. Нисам хтео ни панцир да носим, јер сам рекао да никада у својој земљи нећу панцир да носим. Не бојим се да се прошетам кроз свој народ – нагласио је председник државе.

Према његовим речима, држава је јача од мафије и ту нема никакве дилеме.
– Мафију побеђујемо! Главу смо јој добрим делом одсекли, али има још много проблема са којима се суочавамо и које морамо да решимо у наредном периоду. На другој страни, не очекујем да ми се неко извини због подсмеха у вези са информацијама служби о нападу, јер се нико није до сада извинио ни за нападе и клевете које је у протекле три године доживела моја породица због ‘Јовањице’. Нико други у Србији три године није клеветан на дневном нивоу. И када се све показало као ноторна лаж, судски пресуђено, и када је свима све постало јасно, није било ни ‘извините’… – казао је Вучић.

Како сазнајемо, постојала су најмање три плана за ликвидацију Александра Вучића. Први је подразумевао убиство снајпером.
– Беливукови људи имали су више најмодернијих снајпера, вршили су ‘упуцавања’ пушака, ангажовали бивше специјалце да их обучавају, а имамо податке и да су правили списак ‘најбољих пуцача’ из БиХ и Хрватске које би могли да ангажују за атентат – преноси извор Информера из српских безбедносних служби. Према његовим речима, осим ‘класичног атентата’ снајпером, мафијаши су најозбиљније разматрали још два плана – да шефа државе разнесу темпираном бомбом, као и да га отрују специјалним отровом ‘који изазива инфаркт’!?!
– Идеја за бомбу била је да поставе велику количину експлозива у неком комбију или џипу на траси којом би се кретала председникова колона. Та паклена направа била би активирана у тренутку када поред ‘минираног возила’ прође Вучићев аутомобил. Планирали су и да имају ‘оверивача’, човека који би након експлозије ‘зољом’ разнео председникову колону. За тог ‘оверивача’ имали су човека из Босне, бившег припадника Армије БиХ, са којим су већ били разговарали и уговорили ‘хонорар’ од 500.000 евра, који би унапред био уплаћен његовој породици… – прецизира наш саговорник.

Шта је све о плановима за убиство Вучића испричао Срђан Лалић из Беливуковог клана
* План о атентату на Вучића договорен је у јануару 2021. године, кад су Вељко Беливук и Марко Миљковић били у посети Радоју Звицеру у Котору.
* Марко и Вељко су отишли код Звицера поводом рођења његовог детета. Међутим, пошто су од дела црногорских служби добили информацију да ‘шкаљарски клан’ тамо припрема њихово убиство, шетали су се по Црној Гори као живи мамац, како би тамошњој полицији омогућили хапшење ‘шкаљараца’. Са одушевљењем су ми причали како су их возили у полицијским комбијима, полицајци су их чували и пратили наоружани до зуба. Причали су ми како црногорске службе блиско сарађују са Звицером и како такав систем треба успоставити и у Србији.
* Звицер је тада исплатио Беливуку и Миљковићу пет милиона евра како би обезбедили логистичку и сваку другу помоћ у делу српских служби. То је била само прва транша, Звицер је био спреман да им да и више новца. Циљ је био да се подеси политичка клима за довођење на власт некога ко би био подобан и радио у интересу клана. Требало је да се утиче на гласаче преко друштвених мрежа.
* Звицер је као највећу претњу видео Вучића после његове објаве рата мафији. Било је помена и да први следећи протести опозиције у Србији буду што већи како би се изазвали сукоби и како би се ослабиле институције државе.

Коначно, најинтригантнији план за убиство Вучића био је – ‘отров за инфаркт’!
– Један од припадника клана тврдио је да има везу у познатој београдској болници и да тамо може да за 5.000 евра добије лек који брзо изазива велики скок крвног притиска, што би било погубно за председника, који је срчани болесник. Планирали су да Вучићу тај лек у пиће или храну сипају у једном од београдских ресторана у који је повремено ишао са пријатељима и члановима породице. Сарадници клана из Приштине тврдили су да у том ресторану имају свог човека који може да сипа отров а да то нико не примети… – открива извор Информера.

Бечић: Имали су јако опасне и озбиљне намере
Игор Бечић, председник Одбора за контролу служби безбедности, каже да је још у јануару упозорио на активности и планове појединих центара моћи и њихову намеру да угрозе безбедност председника Вучића.
– Упозорио сам и да те групације не презају ни од физичке ликвидације председника. Битно је нагласити да је то информација коју су поседовале и наше и стране службе, а потврђена је тврдња да је планиран атентат на председника од стране криминалног клана Вељка Беливука по налогу његовог шефа Радоја Звицера. Изненађују ме лицемери из дела опозиције и назовинезависних медија, који ни у једном тренутку не кажу једно мало ‘извини’ што су до сада омаловажавали овакве информације и реалне претње по нечији живот и безбедност – истиче Бечић.

Главна мета

Премијерка Србије Ана Брнабић, коментаришући ове наводе, каже да смо имали прилике и да чујемо признање од оних који су планирали напад на председника државе (видите оквир) и да је сада питање да ли ћемо чути макар једно ‘извини’ од свих оних који су исмевали сазнања наших служби.
– Након свега што смо чули у судници Специјалног суда у Београду, јасно је да је клан Вељка Беливука био спреман да мења демократски изабрану власт у Србији. Њихов највећи противник је управо председник Александар Вучић. Хвала службама безбедности које су спречиле атентат на Вучића када је објавио рат против организованог криминала и мафије, али борба, међутим, није готова. Налогодавци и главни организатори још су на слободи и ван домашаја служби Србије – упозорава Брнабићева.

Спасић: Више новца је издвојено за атентат
Божидар Спасић, бивши оперативац Службе државне безбедности, оцењује да се радило о добро припремљеној и организованој криминалној скупини.
– Ниједна мафијашка скупина не би могла овако да делује да није имала везе и логистичку подршку у делу државног апарата. Уверен сам да је много већи новац одвојен за убиство Вучића. Желели су да се то уради професионално, а то кошта. Пет милиона евра вероватно је било издвојено за логистику, а мислим да су имали десетина милиона још на располагању… У овом моменту су идентификоване две стране службе као везе овог клана, црногорска и хрватска, јер је велики део припадника Беливуковог клана након његовог хапшења побегао у Хрватску. А не заборавите да су то земље НАТО… – наглашава Спасић.

 

Извор: Информер