Свет

ПЛАН ЗА ОКОНЧАЊЕ РАТА КОЈИ ОДГОВАРА СМАО ПУТИНУ! Зеленски ШОКИРАН поруком из Брисела

Данас је 278. дан рата у Украјини.

Развој догађаја:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Запад губи живце због Украјине?
С ратом у Украјини у Европу се вратио класичан тенковски рат, који се по НАТО-овој процени више ту није могао догодити, па су свуда биле смањене залихе оружја. Док обе стране испаљују оружје темпом какав није виђен од Другог светског рата, опскрба наоружањем могла би да се покаже одлучујућом за украјинску обрану, упозорава Њујорк Тајмс.

Борељ: Овако би могао да се заврши рат
Високи представник ЕУ Жосеп Борељ сматра да се рат између Русије и Украјине „можда неће завршити, него ће се замрзнути попут рата у Кореји“ од пре 70 година.

“У Кореји су две стране постигле примирје и прекид ватре успоставивши линију раздвајања. То би могао бити излаз из овог конфликта”, изјавио је Борељ.

Зеленски: Ово ће бити тешка недеља
Украјински председник Владимир Зеленски рекао је синоћ да верује како би ова недеља могла да буде тешка, јер Руси спремају нове нападе.

„Схватамо да терористи спремају нове нападе. Знамо то сигурно. И док год имају пројектиле, неће стати, нажалост…“, упозорио је он.

Кличко одговорио Зеленском
Градоначелник Кијева Виталиј Кличко истакао је да нема смисла расправљати о речима председника Владимира Зеленског, који је пре неколико дана навео да се Кијев није добро припремио за нестанак струје.

 

Извор: Нова