Србија

Порука за Путина: СРБИ СА НАДОМ ГЛЕДАЈУ У РУСИЈУ, МОЛЕ СЕ ЗА ВАШУ ОДЛУЧНОСТ

Фото: Јутјуб

ПРЕДСЕДНИК Руске Федерације Владимир Путин разговарао је синоћ у Кремљу са руским историчарима и поглаварима традиционалних религија.

При крају разговора му се обратила историчар Наталија Нарочњицка.

Ова велика пријатељица Срба и инострани члан Српске академије науке и уметности, између осталог је рекла следеће руском председнику:

– Владимире Владимировичу, управо сам, баш јуче, долетела из Србије, где сам говорила пред скупштином Српске академије наука, у којој су ме пре годину дана изабрали за иностраног члана. Срела сам се са епископом бачким Иринејем, говорила сам и у Матици српској, имала много састанака и јавних наступа.

Кад бисте знали како Срби сада са надом гледају на Русију, како очекују да Русија не скрене са овог пута, да не пристане на компромисе, да издржи до краја у овом егзистенцијалном сукобу – у сукобу не само око Украјине, већ, као што сте Ви више пута рекли, у судару различитих пројеката будућности човечанства, посебно хришћанског света.

Историја наших противника је без икаквих моралних циљева. А ми идемо напред, не враћамо средњи век, већ чувамо традиционалне вредности.

Преносим Вам дивљење српског народа, српских академика, седокосих научника који су преживели отимање Косова, распад Југославије, све, све, све.

Владимире Владимировичу, Срби су ме замолили да Вам се дубоко поклоним – знате ли зашто?

Рекли су да више нема државе, руководства и лидера са таквом невиђеном националном државном вољом.

Молимо се за Вас и за Вашу одлучност заједно са Србима.

Много Вам хвала – поручила је Нарочницка Путину.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

новембар 2022.
П У С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930