Свет

Потпуни хаос у главном граду. Власти доносе одлуку

Амерички лист „Њујорк тајмс“ пише да су у Кијеву почеле припреме за „потпуну евакуацију“ становника украјинске престонице.

„Званичници у главном граду Украјине говоре да су почели да планирају некада незамисливу могућност: потпуни нестанак струје који ће захтевати евакуацију око три милиона становника града“, тврди лист.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У покушају да спречи потпуни нестанак струје, украјинска национална енергетска компанија „Укренерго“ саопштила је у суботу да ће наставити да искључује струју у седам региона, наводи лист.

Према наводима листа, ситуација у украјинској престоници је тешка, а градска администрација прави пунктове за грејање широм града, пре свега, у образовним установама које могу да се користе и као бункери.

„Можемо да изгубимо наш систем за електроснабдевање“, рекао је за „Њујорк тајмс“ директор одељења за безбедност кијевске градске управе Роман Ткачук.

Према информацијама листа, кијевски званичници биће обавештени 12 часова пре него што систем престане да ради. Ткачук наводи да ће градске власти, ако до тога дође „почетио да обавештавају људе и да траже од њих да оду“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Sputnikportal.rs