Православље

ПОЗНАТИ СРПСКИ ГЛУМАЦ СЕ ЗАМОНАШИО! На ВРХУНЦУ СЛАВЕ одрекао се СВЕГА и посветио Богу – Шокирао јавност!

Шта му се десило?

Средином деведесетих као бомба одјекнула је вест у српској јавности да је тада популарни српски глумац Растко Лупуловић постао монах.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У то време Растко не само да се активно бавио глумом, већ је био и члан популарног беднда „Канда, Коџа и Небојша“.

На почетку каријере важио је за једног од најбољих српских глумаца, па је за своја остварења, још као млади глумац одликован једном од најпрестижнијих награда „Стеријиним позорјем“, а добитник је и награде „заран Радмиловић“.

Велика слава била је пред њим, када је 1996. одлучио да се замонаши.

У једном интервјуу Растко, а сада отац Илирион, открио је да, први пут када је стигао у манастир Дечане на Косову, са тадашњим колегом, познатим глумцем Ненадом Језићем, знао да ће то бити нејгова нова кућа, па се тада и родила жеља за замонашењем.

– Осећам се засићеним и замерним од рока и свега тога. Рок је негде у складу са општим начином живота, општом површношћу. Кад одем на Академију, изђускам се и вратим се кући празан и туп. На литургију одем са истим расположењем, са потребом да доживим катарзу, али кући дођем сређен и миран…у сусрету са вером и традицијом, долазиш до хармоничног разрешења својих немира, а у рок животу долази до прикривања тих немира или потпуног отупљивања свих емоција – изјавио је својевремено Лупуловић.

Растко, чије је црквено име Иларион, 2013. је постављен за игумана манастира Драганаца, а до данас пружа подршку и утеху онима који су одлучили да не напуштају своја огњишта.

 

Извор: srbijadanas.com