Свет

ПРЕОКРЕТ У САД, ТРАЖИ СЕ ПРЕИСПИТИВАЊЕ ПОМОЋИ УКРАЈИНИ!

Pixabay.com

Републиканци у Представничком дому америчког Конгреса представили су нацрт закона о ревизији помоћи Украјини, рекла је конгресменка Мерџори Тејлор Грин, контроверзна ауторка резолуција о опозиву актуелног председника САД Џоа Бајдена.

„Дубоко је тужно видети како се украјински војници са инвалидитетом овде у Конгресу користе као марионете за притисак на наш Конгрес да тешко зарађене америчке доларе као порез (Владимиру) Зеленском. Позивам на ревизију средстава за Украјину“, написала је она на Твитеру, а преноси Тхе Хилл.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Законодавци такође захтевају да се сви документи и дискусије о додели средстава Украјини, укључујући војну, цивилну и финансијску помоћ, пошаљу унапред на одобрење.

Биро за економску безбедност Украјине признао је почетком јула да је идентификовао случајеве продаје хуманитарне помоћи и војних производа који долазе из западних земаља. Покренуто је око десет кривичних дела.

Касније, америчка конгресменка рођена у Украјини Викторија Спартц позвала је Конгрес да створи механизам за контролу помоћи Украјини.

Украјински министар одбране Алексиј Резников је такође рекао да су неки од савезника Украјине послали војне представнике у земљу да надгледају проток оружја достављеног Кијеву . Касније је Врховна рада Украјине формирала комисију за праћење „материјалне и техничке помоћи“ која долази у земљу.

Због руске војне операције, САД и њени савезници настављају да шаљу оружје Украјини. Амерички председник Џо Бајден потписао је закон о ленд-леасеу, Вашингтон издваја десетине милијарди долара Кијеву.

Москва је више пута истицала да снабдевање западне војне опреме само продужава сукоб, а да возила са западним наоружањем постају легитимна мета руске војске.

 

Извор: Вебтрибуне