Свет

ПРЕТИ ЕСКАЛАЦИЈА! Северна Кореја испалила 10 пројектила, Јужна Кореја одмах узвратила напад!

Најмање 10 пројектила је испалила Северна Кореја, од којих је једна пала близу обале Јужне Кореје.

Северна Кореја је у среду ујутро испалила најмање 10 пројектила са западне и источне обале своје земље, од којих је једна пала на мање од 60 километара од обале Јужне Кореје, саопштиле су јужнокорејске оружане снаге. Та ракета је прешла и морску границу две земље, први пут после скоро 70 година, тврди Сеул. Како тврде из Сеула, три балистичке ракете кратког домета прво су лансиране са источне обале Северне Кореје, због чега је подигнута узбуна на једном острву у Јужној Кореји.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Овакво лансирање је веома необично, али и неприхватљиво пошто је ракета пала најближе територијалним водама Јужне Кореје од поделе полуострва, рекао је начелник Заједничког штаба јужнокорејских оружаних снага Канг Шин Чул. Према Јужној Кореји, један пројектил је пао 26 км јужно од северне демаркационе линије, један 57 км од јужнокорејског града Сокчо на источној обали и један 167 км од Уллелунга.

Војска Републике Кореје никада не може и неће толерисати овакву провокацију Северне Кореје. Јужна Кореја и САД ће блиско координирати, реаговати стриктно и чврсто“, саопштиле су јужнокорејске оружане снаге.

Убрзо након тога, Јужна Кореја је узвратила са три прецизне ракете ваздух-земља које су слетеле у воде северно од међукорејске поморске границе, саопштила је војска.

 

 

Извор: Мондо