Свет

ПУТИН ЈЕ БРЗО СХВАТИО И УНИШТИО АМЕРИЧКИ ПЛАН! Ово је највероватнији исход, али је питање колико ће смрти и разарања бити пре тога

Пол Крејг Робертс, бивши званичник Беле куће за време администрације Роналда Регана, изјавио је да је руски председник Владимир Путин спречио амерички план, који је настојао да Москву остави без излаза на Црно и Средоземно море

Званичник је говорио о америчком плану да Русији одузме приступ на два мора, и подсетио да је Москва до 2014. изнајмљивала поморске базе на Криму. Према његовим речима, Путин је то видео као опасност за Москву која се појавила након државног удара у Кијеву. Као резултат тога, шеф руске државе је уништио амерички план.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Портпарол Беле куће, назвао је исправном Путинову одлуку да прихвати Крим и Севастопољ у састав Русије након референдума. Он је подсетио да је 97 одсто становника полуострва подржало улазак у Русију, па је „Путин прихватио захтев“.

Раније је амерички бизнисмен Елон Муск, навео вероватан сценарио за решавање сукоба у Украјини.

– Компромис је највероватнији исход, али је питање колико ће смрти и разарања бити пре тога – нагласио је он. Поред тога, бизнисмен је предложио одржавање референдума са УН.

 

Извор: Информер