Свет

РОНАЛДО СЕ ОБРАТИО НЕЈМАРУ ЗБОГ СРПСКИХ ОРЛОВА И ПОВРЕДЕ!

Фото: Јутјуб

Фудбалски свет данима страхује да ли ће се Нејмар опоравити после повреде у мечу са Србијом. Бразил брине за свог најбољег играча, а сваки нормалан човек има зебњу да ли ће се бразилска и светска фудбалска звезда ускоро вратити на терен.

Бразил је тријумфовао против репрезентације Србије у првом колу Светског првенства у Катару са 2:0. Међутим, Нејмар је имао веома тежак пад, повредио се а по свему судећи ће морати да пропусти барем групну фазу такмичења.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Последње што су наши фудбалери желели јесте да се било ко од 22 фудбалера на терену повреди. Пад Неимара изазива бројне расправе, па и свађе.

На ову тему огласио и један од најбољих фудбалера свих времена, Бразилац Роналдо де Лима. Он се Неимару обратио у отвореној поруци на Инстаграму.

– Нисам могао другачије да започнем ово отворено писмо: супер си, Нејмаре! Гигант!

Сигуран сам да ти се вец́ина Бразилаца, попут мене, диви и да те воли. Твој таленат те је, иначе, одвео толико далеко, тако високо, да те љубави и дивљења има у сваком кутку света. И из тог разлога, због тога што си стигао тамо где јеси, због успеха који си постигао, мора да се носиш са толико зависти и зла.

На нивоу прослављања повреде звезде попут тебе, са причом попут твоје. докле смо стигли? Какав је ово свет? Какву поруку преносимо нашим младима? Увек ц́е бити људи који навијају против тога, али је тужно видети друштво на путу банализовања нетолеранције, нормализације говора мржње.

Управо против овог вербалног насиља са разорном снагом данас пишем: врати се јачи! Паметнији! Гладан голова! Добро које чиниш на терену и ван њега много је вец́е од зависти према теби.

Не заборави ни на тренутак путовање које те је учинило светским фудбалским идолом. Бразил те воли! Правим навијачима потребни су твоји голови, дриблинзи, смелост и радост!

Не величајте кукавице и завиднике. Прославите љубав која долази из вец́ине ваше земље. Вратиц́етш се и нека се сва мржња претвори у гориво – поручује Роналдо.

 

 

 

Извор: Курир