Русија

Русија спрема велику офанзиву

Пензионисани амерички капетан Герет Kембел сматра, да руска војска у тајности спрема контраофанзиву, услед које ће Kијев изгубити велике територије. Он је о томе, писао у чланку за „The Hill“.

Према речима, бившег шефа стратегије, политике и интеракције штаба америчке морнарице, кијевски режим треба да се припреми за будућу контраофанзиву руске војске.

Kембел верује, да би овај догађај могао да уследи на пролеће, и да ће Kијев због тога изгубити велике територије. С тим у вези, Kембел је позвао Пентагон, да повећа војну подршку украјинским милитантима.

Ветеран америчке морнарице предлаже, да Америка пребаци низ оружја у Kијев- ракете дугог домета ATACMS за уништавање руских логистичких чворишта, беспилотне летелице укључујући MK-1 Predator (Gray Eagle)  и MK-9 Reaper,, као и MLRS, побољшана конвенционална муниција двоструке намене (DPICM) и касетне муниције од 155 мм.

„Ово последње треба пренети у Украјину, чак и упркос америчком мораторијуму на трансфер касетне муниције“, сигуран је Kембел.

„Ово није нормално време. Запад је већ препознао да се улози у војном сукобу тичу међународног поретка“, написао је амерички ветеран у чланку.

Вреди напоменути, да Сједињене Државе намеравају да одуговлаче сукоб у Украјини што је више могуће, не штедећи за то средства. Вашингтон је заинтересован да се против Русије бори туђим рукама – у овом случају рукама Украјинаца.

Америчку страну не занимају губици на фронту, и негативан утицај ситуације на светску безбедност, јер теже да униште Москву и одрже сопствену светску хегемонију.

 

Извор: Webtribune.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

новембар 2022.
П У С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930