Русија

Русија спрема велику офанзиву

Пензионисани амерички капетан Герет Kембел сматра, да руска војска у тајности спрема контраофанзиву, услед које ће Kијев изгубити велике територије. Он је о томе, писао у чланку за „The Hill“.

Према речима, бившег шефа стратегије, политике и интеракције штаба америчке морнарице, кијевски режим треба да се припреми за будућу контраофанзиву руске војске.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Kембел верује, да би овај догађај могао да уследи на пролеће, и да ће Kијев због тога изгубити велике територије. С тим у вези, Kембел је позвао Пентагон, да повећа војну подршку украјинским милитантима.

Ветеран америчке морнарице предлаже, да Америка пребаци низ оружја у Kијев- ракете дугог домета ATACMS за уништавање руских логистичких чворишта, беспилотне летелице укључујући MK-1 Predator (Gray Eagle)  и MK-9 Reaper,, као и MLRS, побољшана конвенционална муниција двоструке намене (DPICM) и касетне муниције од 155 мм.

„Ово последње треба пренети у Украјину, чак и упркос америчком мораторијуму на трансфер касетне муниције“, сигуран је Kембел.

„Ово није нормално време. Запад је већ препознао да се улози у војном сукобу тичу међународног поретка“, написао је амерички ветеран у чланку.

Вреди напоменути, да Сједињене Државе намеравају да одуговлаче сукоб у Украјини што је више могуће, не штедећи за то средства. Вашингтон је заинтересован да се против Русије бори туђим рукама – у овом случају рукама Украјинаца.

Америчку страну не занимају губици на фронту, и негативан утицај ситуације на светску безбедност, јер теже да униште Москву и одрже сопствену светску хегемонију.

 

Извор: Webtribune.rs