Свет

СА НЕСТРПЉЕЊЕМ ЧЕКАЈУ ПОСЕТУ ЗЕЛЕНСКОГ! Шеф парламента упутио поруку украјинском председнику

Извор: јутјуб принтскрин

Шеф кримског парламента Владимир Константинов рекао је да полуострво с нестрпљењем чека посету украјинског председника Володимира Зеленског, преносе РИА Новости.

Раније је Зеленски, у интервјуу чешком ТВ каналу, рекао да ће, ако Кијев победи у актуелном сукобу, прво отићи на Крим да види море.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима Константинова, Зеленском ће бити обезбеђене „посебне просторије и три оброка дневно“. али „поглед на море неће моћи да му обезбеде“.

Шеф кримског парламента је изразио мишљење да би Зеленском била довољна мапа Европе на зиду – са Украјином, али без Крима и „без излаза на море“.

– Али ми гарантујемо грејање, струју и воду, као и услуге нарколога. Многи који остану у Кијеву и даље ће бити љубоморни – рекао је Константинов и нагласио да Зеленски мора да одговара за све што је урадио.

Парламентарац је рекао да украјинског председника нестрпљиво чекају „људи мучени у тамницама СБУ (Служба безбедности Украјине – прим.аут.)“, као и они који су лишени својих домова и они који су погинули у украјинском сукобу.

 

 

Извор: Srbija Danas