Свет

САОПШТЕНЕ СТРАШНЕ ВЕСТИ – ОВО ЈЕ ПОЧЕТАК КРАЈА НАТО-а!

268. дан специјалне војне операције коју Русија изводи у Украјини

Украјина: Гранатиран Никопољ, остећене зграде и далековод

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руске снаге гранатирале су ноћас Никопољ, а оштећено је неколико стамбених зграда и кућа, као и далековод и аутомобили, изјавио је начелник Дњепропетровске регионалне војне управе Валентин Резниченко. Навео је да су руске снаге испалиле више од 40 пројектила, преноси Интерфакс Украјина. У нападу нема повређених.

Зеленски: 10 милиона Украјинаца без струје

Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је да тренутно 10 милиона грађана Украјине нема електричну енергију због оштећења електричне мреже након руских ракетних удара.

Зеленски је синоћ у видео обраћању рекао да су цео дан саниране последице још једног ракетног напада на Украјину, преноси Униан. Навео је да су, поред планираних, на снази и ванредна искључења струје. Зеленски је навео да највише искључења има у Виничкој, Одеској и Сумској области и у Кијеву.

„Предузимамо све да нормализујемо снабдевање“, рекао је председник Украјине.

Инцидент са ракетом у Пољској – почетак краја НАТО-а

Председник руске Државне думе Вјачеслав Володин изјавио је да је инцидент са падом ракете у Пољској још једном показао целом свету неуспех НАТО.

„Кијевски режим је три пута доказао неуспех НАТО. Први пут када је над Црним морем био оборен румунски ловац. Други, када је стари дрон, направљен још у доба Совјетског Савеза пролетео над територијом три НАТО земље носец́и на себи бомбу, а ево сада и трец́и. Замислите шта би било да украјински лидер Владимир Зеленски има нуклеарно оружје“, написао је Володин на Телеграму.

Он је додао и да све постало више него јасно – то је почетак краја НАТО.

 

Извор: Информер