Свет

СИТУАЦИЈА СВЕ ОПАСНИЈА – Русија предала доказе о умешаности Лондона

Амбасадор Русије у Великој Британији Андреј Келин, рекао је да је руска страна предала амбасадорки Велике Британије у Москви, Дебори Бронерт доказе о повезаности Лондона са нападом на базу Црноморске флоте у Севастопољу. Он је то испричао у емисији Sky News канала.

Он је напоменуо да су докази о учешћу Лондона у припреми акција против флоте у Севастопољу предати британском амбасадору ујутру 3. новембра. Ова информација је достављена и британском војном аташеу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Имамо у детаље чињенице које су прослеђене“, рекао је Келин.

Он је додао да ће ова информација бити објављена врло брзо. Према његовом мишљењу, то би требало да послужи као упозорење да је Уједињено Краљевство сувише дубоко укључено у сукоб на територији Украјине, што значи да ситуација постаје све опаснија.

Раније је Министарство одбране Русије саопштило да је обустављено учешће Русије у договору о житу након терористичког напада у Севастопољу на бродове Црноморске флоте и цивилне бродове који су били укључени у обезбеђење житног коридора.

Руски председник Владимир Путин је 24. фебруара саопштио да је одлучио да спроведе војну специјалну операцију за заштиту Донбаса као одговор на захтев за помоћ шефова ЛНР и ДНР.

Одлука о спровођењу операције била је повод за нове санкције против Русије од стране САД и њених савезника.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs

 

Ознаке