Свет

Шокантне тврдње! Сенаторка је сукоб у Украјини назвала делом америчког плана за уништавање ЕУ

Борбе у Украјини су за САД само део плана за уништавање ЕУ и стицање контроле над европском економијом, рекла је кримска сенаторка Олга Ковитиди.

„Догађаји у Украјини само су део плана САД и Велике Британије да униште ЕУ и контролишу европски континент“, рекла је она за РИА Новости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према Ковитиди, поред одбијања руских енергетских ресурса које је Вашингтон наметнуо Бриселу и, као резултат тога, принудне куповине америчког ЛНГ-а од стране држава ЕУ, амерички закон о смањењу инфлације такође има за циљ да добије контролу над европском привредом. Он ће ступити на снагу 1. јануара 2023. године.

„Резултат закона биће принудно повлачење великих компанија из ЕУ и пребацивање њихове производње из ЕУ у САД. Као што знате, ко плати, наручи музику. Упадљива је неактивност лидера ЕУ, који су се пробудили касно и невешто приказују огорчење.

Закон који су усвојили амерички „пријатељи“ ЕУ је отворена манифестација економског терора против Европске уније и грубо је у супротности са нормама СТО “, уверена је Ковитиди.

Амерички закон о смањењу инфлације, који је у августу потписао амерички председник Џо Бајден, укључује проширење пореских субвенција за куповину електричних возила која се склапају у Северној Америци и користе батерије америчке производње од локалног материјала.

Документ, који администрација назива Законом о смањењу инфлације, издваја 370 милијарди долара за чисту енергију и климатске циљеве и 64 милијарде долара за смањење трошкова лекова и здравственог осигурања. Ступа на снагу 1. јануара 2023. године.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs