Србија

Српски полицајци и службеници на Јарињу предали униформе и напустили службу

СРПСКИ полицајци који су у оквиру тзв. косовских „институција“ радили на административном прелазу Јариње предали су малопре униформе и изашли из службе.

Како јавља дописник Косово онлајна са Јариња, 70 српских службеника стигло је око 16 часова на административни прелаз Јариње заједно, а затим су предали униформе и оставке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истовремено то су урадили сви погранични службеници и полицајци, а међу онима који су дали оставке на дужност било је и представника бошњачке националне мањине.

Овај потез уследио је након истог чина који су нешто раније данас направили и полицајци из свих полицијских јединица на северу Косова и Метохије, који су такође изашли из тзв. косовских „институција“.

Лидер Српске листе Горан Ракић поручио је данас са великог народног скупа у Северној Митровици да Срби оставкама бране Бриселски споразум и међународно право. Навео је да су Курти и Вјоса Османи десетину пиута поновили да за њих не постоји Бриселски споразум и да неће бити ЗСО чиме су, како је навео, практично поништили Бриселске споразуме и „пљунули у лице“ ЕУ, која је била гарант да Срби неће бити преварени.

 

Извор: Косово онлајн