Србија

СТРАВИЧАН СНИМАК ИЗ ДОМА ЗА СТАРЕ У ПЕЋИ: Медицинске сестре се иживљавале над старицом! (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

У Дому за старе у Пећи ухапшене су две раднице због снимка који се појавио на друштвеним мрежама, а на којем се види како малтретирају старију жену, саопштила је косовска полиција. У међувремену Газета Еxпресс јавила је да су због овог случаја суспендоване четири медицинске сестре.

Прецизира се да су особе ухапшене око 14.10 часова и да ће се даље мере предузети у сарадњи са тужиоцем, преноси Коссев. На снимку који је данас у приштинским медијима био главна вест, види се како старица покушава да се брани док је радница више пута шамара по лицу и удара по ногама у стомак.

Основно тужилаштво у Пећи саопштило је да су на овом случају ангажована два тужиоца. Дориан Јунику, један од двојице тужилаца на овом случају, изјавио је медијима да су ухапшене две особе са иницијалима А.П. и А.Р.

У међувремену се огласио и потпарол полиције за регион Пећ Фадил Гаши који је рекао да се напад медицинске сестре на старицу догодио пре пет дана (29. октобра).

„Ухапшене су три особе из тог Центра, а случај се догодио 29. октобра. Једна особа се терети за кривично дело ‘напад’, друга за ‘помагање у извршењу напада’, а трећа за ‘неовлашћено снимање’“, рекао је Гаши за Кланкосова.тв.

Четири медицинске сестре, суспендоване су са посла у центру за бригу о старима „Оренда“ у Пећи, одакле је освануо снимак на коме се види како неколико запослених туче и психички малтретира жену. Газета Еxпресс уједно је објавила и документ који је наводно објавио овај центар о суспендовању медицинских сестара. У документу који је објавио овај приштински медиј се наводи да је насиље које је почињено над старицом „недолично понашање“.

„Такви акти насиља су неприхватљиви где год да се појаве, али су посебно озбиљни када се дешавају у институцијама за које се сматра да нуде помоћ и бригу“, рекао је Свећља.

Реаговала је и косовска министарка правде, Аљбуљена Хаџију (Албулена Хаxхиу), наводећи да је шокирана. Уједно је изашла са потврдом да су неки од осумњичених већ ухапшени, те да тужилаштво и полиција раде на случају. Градоначелник Пећи, Газменд Мухаџери (Мухаxхери) навео је да ова Општина не управља ниједном установом која нуди услуге за стара лица. Са друге стране, позвао је здравствену инспекцију и полицију да се озбиљно позабаве случајем.

Извор: Курир.рс/Нова

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

новембар 2022.
П У С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930