Свет

СТВАРА СЕ НОВИ СВЕТСКИ САВЕЗ! Ред за чланство је све дужи Лавров открио ко је аплицирао – нови центар моћи ЈАЧИ него икада!

Неколико земаља попут Аргентине, Ирана и Алжира су изразиле интересовање за прикључење БРИКС групи.

Алжир, Аргентина и Иран су наводно изразиле интересовање за прикључење БРИКС групи, преноси „Руссиа Тодаy“. БРИКС групу чине Русија, Бразил, Кина, Индија и Јужна Африка, а ова заједница представља социо-економски и политички форму. Овој групи припада више од 40 одсто светске популације и скоро трећина светског ГПД-а.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сергеј Лавров, руски министар спољних послова је потврдио данас да је неколико земаља изразило интересовање за прикључење овој групи. Неке од њих су Аргентина, Алжир и Иран. Приликом разговора са индијским министром спољних послова Субрахманием Јаишханкаром, Лавров је рекао да расте интересовање за БРИКС савезом.

„Расте интересовање за ову глобалну асоцијацију. Имамо све више захтева“, потврдио је Лавров.

Пре него што „БРИКС“ група прошири своје чланство, Лавров је рекао да морају да се успоставе критеријуми и принципи на основу којих ће се примати нове чланице. Навео је да су неке државе већ поднеле захтеве за пријем.

„Будући да су неке апликације за пријем већ послате, ми, наравно, очекујемо да се успоставе критеријуми и принципи на основу којих ће се БРИКС ширити. Верујем да то неће дуго да траје“, закључио је Лавров.

У наредном периоду се наводно очекује разматрање захтева четири државе. Ради се о Саудијској Арабији, Турској, Египту и Авганистану.

 

Извор: Мондо

Ознаке