Србија

ТЕМЕПЕРАТУРА У ПАДУ, ЧЕКА НАС КИША И СНЕГ! Ево шта можете да очекујете за викенд

У Србији ће данас бити хладније, ујутро и пре подне претежно облачно, местимично с кишом а од средине дана се очекује постепени престанак падавина и смањење облачности прво на северу и западу, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Ујутру и пре подне ће дувати слаб и умерен ветар, на истоку повремено и јак северозападни, после подне у слабљењу и скретању на источни и југоисточни. Најнижа температура ће се кретати од шест степени до 10 степени, а највиша од 11 до 14 степени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Београду ће бити хладније, ујутро и пре подне претежно облачно, повремено с кишом а од средине дана ће бити постепени престанак падавина и смањење облачности. Ујутру и пре подне ће дувати ветар умерен северозападни, после подне у скретању на источни и југоисточни. Најнижа температура ће бити око девет степени, а највиша око 12 степени Целзијуса.

„Током јутра у Поморавлју, источној, југоисточној и јужној Србији облачно, местимично са кишом слабог и умереног интезитета“, најавио је РХМЗ.

Време наредних дана

У петак ујутру суво са мало сунчаних интервала пре подне, а затим долази ново наоблачење са кишом са југозапада и захвата све крајеве током дана. Ветар слаб, ујутру јужни и источни, а поподне североисточни. Притисак испод нормале. Минимална температура од 2°c до 7°c, а максимална од 6°c на северу Војводине до 14°c на југу Србије. Увече киша повремено.

За викенд захлађење и преовлађујуће облачно време са кишом повремено, а на планинама са снегом у недељу. Понегде и у нижим пределима може бити суснежице у недељу и понедељак када падавине престају. У уторак суво уз мањи пораст температуре, а од среде поново киша и хладније.

 

Извор: Курир