Србија

ТРАГЕДИЈА КОД УЖИЦА: Кренули на задушнице па погинули

Припадник МУП Марко Поповић (36) из Чајетине настрадао након судара његове и „опел астре“ у ком су се налазили С. Ћ. (44) и његов шестогодишњи син

Полицајац Марко Поповић (36) из Чајетине, настрадао је јуче ујутру, када се враћао из ноћне смене у саобраћајној несрећи на путу Ужице-Златибор у судару његове и „опел астре“ у ком су се налазили С. Ћ. (44) и његов син (6). Дечак је од задобијених повреда преминуо након сат времена од удеса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Страховит ударац

Несрећа се догодила јуче око 6.30 сати на мосту преко реке Криваје, на путу Ужице-Златибор код Мачката.

– До трагедије је дошло када је возило којим је управљао возач (44) и у ком се у безбедносном седишту превозило шестогодишње дете, прешло у супротну траку и сударило се са другим возилом, којим је управљао тридесетшестогодишњи полицијски службеник Полицијске испоставе Златибор, који је погинуо на лицу места – саопштио је МУП.

Удес две „опел астре“, једне ужичких таблица које је возио Поповић, и београдских регистраских ознака којим је управљао Београђанин судариле су се директно.

– Силовит ударац кола био је толико јак да је „опел астра“ коју је возио полицајац смрскана целим предњим делом. Чули смо да се Поповић враћао из треће смене, а да се Београђанин са сином упутио на Задушнице – каже саговорник и додаје:

– Полицајац је преминуо на месту, док су отац и дечак транспортовани у болницу. Малишан је превезен за Београд, али и поред свих напора лекара и реанимације малишан подлегао повредама, док је његов отац транспортован у ужичку болницу са лакшим повредама.

Троје деце

Увиђај је трајао сатима, а како се наводи, Београђанин није имао алкохола у крви.

– Истрага ће утврдити све детаље ове несреће у којој су погинули дете и припадник МУП – каже сагворник.

Мештани села одакле је Поповић кажу за Курир да су ван себе након што су сазнали да је Марко изгубио живот и то на исти начин као и његов отац 2008. године.

– Не знамо још детаље удеса и ко је крив, али као да је сад битно ко је крив кад њега и тог јадног детета више нема – каже комшија и наставља:

– Иза себе оставио је двоје деце из првог брака који са бившом супругом живе у Врбасу, док има и ћеркицу од две године из другог брака, а његова садашња жена је инспектор у МУП Чајетине.

Остали без јединца

Према њиховим речима, ово је тежак ударац и за његову мајку. – Остала је без сина јединца. Како се судбина поиграла с њима, на мосту овде у Јабланици код цркве догодила се несрећа 2008. када јој је супруг, а Марков отац од последица удеса преминуо – кажу наш саговорник и додаје:

– Марко је водио рачуна о деци из првог брака. Из села се преселио у Чајетину и саградио кућу, а овде је често долазио јер је гајио пчеле и правио мед.

Саобраћајка пре два месеца

Поповић остао и без рођака

Житељи овог златиборског краја за Курир кажу и да је погинули Марко Поповић пре два месеца остао без рођака, такође, у саобраћајној несрећи.

– Стефан Џавовић који је с другарима погинуо у несрећи која је догодила у септембру на неколико километара од града, на Златиборском путу, код каменолома Сурдуп био је његов рођак, а мислим и да је још један од настрадалих такође био Марков рођак – каже мештанин.

Подсетимо, Стефан Џавовић је настрадао 11. септрембра када је са још тројицом пријатеља био у џипу X5 и у криви код каменолома исправио је кривину и закуцао се.

Од почетка године

Погинуло 11 малишана

МУП Србије након несреће огласио је саопштењем у коме се наводи да је од почетка године настрадало 11 малишана.

– Министарство унутрашњих послова подсећа да је од почетка ове године у саобраћајним несрећама у Србији погинуло 11 деце, од којих је петоро страдало превозећи се у путничким возилима – наводи се између осталог у саопштењу МУП.

 

 

 

Извор: Курир

Ознаке