Свет

ТРАМП СЕ ОГЛАСИО, ЕВО ДА ЛИ ЋЕ СЕ КАНДИДОВАТИ ЗА ПРЕДСЕДНИКА!

Бивши амерички председник Доналд Трамп најавио је на свом имању Мар-а-Лаго на Флориди, у складу са очекивањима, да ће се поново кандидовати за председника САД 2024. године.

„Повратак Америке почиње у овом тренутку. Најављујем своју кандидатуру за председника Сједињених Држава“, рекао је Трамп (76) гомили присталица недељу дана након међуизбора на којима се очекује да ће републиканци добити већину у Представничком дому, али нису успели да освоје већину у Сенату.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Трамп је пред својим присталицама исмевао демократе и назвао их губитницима међуизбора прошлог уторка, додајуц́и да је председница Представничког дома Ненси Пелоси смењена са функције.

„Пре две године смо били велика нација и ускоро ћемо поново бити велика нација“, рекао је бивши председник у више од сат времена говору у којем је најавио решење за земљу коју изнутра нагриза радикална левица. -крила демократа.

У свом говору се обрушио на пребеге и оптужио их за тровање америчких градова. Он је најавио да ће се залагати за смртну казну за трговце дрогом и да ће вратити на посао бивша војна лица која су отпуштена због одбијања да се вакцинишу против Цовид-19.

Иако је поново имао много коментара на изборни процес у САД, овога пута није говорио о изборној превари и покраденим изборима пре две године. Такође није поменуо инвазију на Конгрес САД од стране његових следбеника 6. јануара 2021. године.

Трамп је и пре говора доставио неопходна документа Федералној изборној комисији (ФЕЦ), што је и званично значило најаву његове треће кандидатуре за место председника САД.

У САД је веома ретко да се бивши председник поново кандидује за председника након пораза на изборима.

 

Извор: Курир