Србија

ТУГА! Дачић упутио саучешће поводом смрти шефа дипломатије

Министар спољних послова Ивица Дачић упутио је данас саучешће поводом смрти министра спољних послова Белорусије Владимира Макеија.

– У име Министарства спољних послова Србије и у своје лично име, примите дубоко саучешће поводом смрти мог друга и колеге Владимира Владимировича Макеија. Са тугом и неверицом сам примио вест о његовој изненадној смрти – навео је Дачић у саучешћу белоруском Министарству спољних послова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додао је да одлазак Макеја представља ненадокнадив губитак за народ Белорусије, колектив Министарства спољних послова те државе, као и државно руководство, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

– Памтићу га као талентованог и вредног државника и искреног патриоту који је у овим сложеним временима и околностима увек спроводио уравнотежену и мирољубиву спољну политику, у складу са интересима и у корист народа Белорусије – казао је Дачић и додао:

„Његова прерана смрт представља губитак и за Србију. Изгубио сам пријатеља и колегу, партнера који је постојано и неуморно радио на сталном унапређењу односа наше две земље“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс/Танјуг

Ознаке