Русија

УБИЦЕ ЋЕ ПЛАТИТИ ЗА ЗЛОЧИН: Руси знају ко су кривци за језиви масакр

СНИМАК убиства 12 заробљених војника којима је било наређено да легну на земљу изазвао је велико огорчење у Русији.

Војници су се били сакрили у једном подруму и кад су им украјински војници који су их опколили наредили да изађу, догодило се крвопролиће које је снимљено и објављено на друштвеним мрежама. Сви су побијени пуцњима главу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према коментарима на друштвеним мрежама, то се догодило у Макејевци у Луганској народној републици. Министарство одбране Русије у саопштењу објашњава да су заробљеним војницима пуцали у главу и да је то само још један од многих доказа да се Украјинци не држе међународног војног права. Украјински заробљени војници којих је око осам хиљада држе се у затворима у складу са Женевском конвенцијом, објашњавају у Москви.

Први снимак је био направљен из ваздуха из хеликоптера и на њему се виде окрвављена мртва тела руских заробљених војника. Затим су се појавили нови кадрови на којима се види како су заробљеници на нехуман начин побијени. Мучно је гледати кадрове који показују иживљавање над беспомоћним заробљеницима.

Чим се појавио снимак на друштвеним мрежама, председник Луганске народне републике Леонид Пасечник је казао: „Ми знамо ко су убице. Они нису скривали своја лица. То су Артур Бортничук и Назар Михајловски из места Нововолинск, који су завршили Харковски универзитет Министарства унутрашњих послова.“

Некада симпатични духовити младићи који су се такмичили у студентским екпима и чији се снимци и сада могу наћи на интернету, Артур Бортничук и Назар Михајловски, постали су окрутне убице заробљеника.

Председник Савета за људска права Валериј Фадејев каже да ће тај снимак зверског убиства бити послат међународним организацијама. У Москви нису оптимисти што се тиче реакције међународних организација јер оне ни до сада нису имале исти аршин према свим жртвама у овом рату. Али зато војни врх обећава да ће сигурно пронаћи убице и да их чека заслужена казна.

„ИСТОПИЛИ“ НЕМАЧКЕ ХАУБИЦЕ

Немачки недељник „Шпигл“ пише да су Украјинци и у проблему са немачким поклоњеним хаубицама „панцер хаубице 2000“, које су раније испоручене Кијеву. Према недељнику проблем је што Украјинци не поштују произвођачеву инструкцију него гађају док имају граната, па се цеви загревају и долази до деформација. Због тога је од 14 немачких хаубица шест онеспособљено и потребан је ремонт.

НИШТА СЕ НЕ ЗНА

Много пута до сада у Кијеву, али и на Западу су говорили како Русима понестају ракете, али показало се да их имају још увек довољно а стално производе и нове. Лист „Њујорк тајмс“ пише да руководства западних земаља и Украјине уопште немају представу колике су реално резерве руских ракета.

 

Извор: Новости.рс

Ознаке