Свет

УДАРНА ВЕСТ: ЕВО КО ЈЕ ИСПАЛИО РАКЕТЕ НА ПОЉСКУ!

Прелиминарне процене сугеришу да су украјинске снаге испалиле ракету која је усмртила двоје људи у Пољској и да је пројектил испалила украјинска противваздушна одбрана, изјавила су данас три неименована званичника САД на које се позвао АП.

Према речима једног од њих, ракета је завршила у Пољској након што је испаљена на бараж руских ракета у нападу на украјинску енергетску инфраструктуру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Званичници су говорили под условом анонимности јер нису били овлашћени да о томе јавно расправљају.

Председник САД Џозеф Бајден рекао је данас да ракета која је усмртила двоје људи у Пољској вероватно није испаљена из Русије.

Бајден је то изјавио након разговора са лидерима западних земаља усред забринутости да би се сукоб у Украјини могао прелити на суседне државе, наводи Ројтерс.

НАТО и САД спроводе истрагу о том инциденту.

Пољско министарство спољних послова саопштило је да је ракета пала на Прзеводов, село на око шест километара од границе са Украјином.

Русија је негирала да је одговорна за експлозију, али је пољски председник Анџеј Дуда рекао новинарима да је то „највероватније била ракета руске производње“, али да нема конкретних доказа који показују ко је испалио пројектил и да је реч о једнократном инциденту.

 

Извор: Ало