Свет

УХАПШЕНА НЕЋАКА ВЕРСКОГ ВРХОВНИКА! Говорила све најгоре о свом ујаку,позивала на акцију!

Током двомесечних немира у Ирану убијено 450 демонстраната, 60 полицајаца а приведено је 18.173 демонстранта

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Ирану је ухапшена опозиционарка Фариде Морадкани, нећака врховног верског вође Ирана ајатолаха Алија Хамнеија. Ова позната активисткиња за људска права, ухапшена је пошто је позвала стране владе да прекину све везе са Техераном због насилног гушења народних немира изазваних смрћу младе Иранке у притвору полиције за морал.

Видео-снимак изјаве Фариде Морадкани, инжењера чији је покојни отац био истакнута опозициона личност и Хамнеијев шурак, масовно је дељен на интернету након што је опозициона новинска агенција ХРАНА саопштила да је Морадканијева ухапшена 23. новембра.

– О слободни свете, буди са нама. Поручите својим владама да престану да подржавају овај смртоносни режим који убија децу. Овај режим није одан ниједном верском принципу и не познаје никаква правила, осим силе и одржавања на власти – поручила је Морадкани у свом видеу.

Агенција ХРАНА је саопштила да је током двомесечних немира убијено 450 демонстраната широм земље, укључујући 63 малолетника, да је живот изгубило 60 припадника снага безбедности и приведено 18.173 демонстранта.

 

Извор: Srbija Danas