Свет

УХАПШЕНА ОСОБА КОЈА ЈЕ ИЗВРШИЛА ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД У ИСТАНБУЛУ! Турска открила ко стоји иза ње и ко је дао налог

Особа која је оставила бомбу на шеталишту у Истанбулу је ухапшена, рекао је министар унутрашњих послова Турске Сулејман Шојлу, преноси Анадолија.

Најмање шест особа је погинуло у експлозији, а 81 је повређена. Међу повређенима и држављанка Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осумничена је особа повезана са забрањеном Курдском радничком странком (ПКК).

Он је открио да је прелиминарна истрага показала да је налог за напад дошао из Сирије.

– Наша је процена да је на наредба за напад стигла из Ајн ал-Араба у северној Сирији, где ПКК/YПГ има своје седиште – рекао је.

Иако Шојлу није износио више детаља о бомбашу, потпредседник Фуат Октај, који је посетио место експлозије, споменуо је да би бомбаш могла бити жена.

Министар правосуђа Бекир Боздаг такође је изјавио да је жена седела на једној клупи на улици више од 40 минута, а експлозија се догодила само неколико минута након што је устала.
Турски медији објавили су синоћ фотографију жене за коју се сумња да је умешана у бомбашки напад у центру у Истанбула, у коме је погинуло шесторо људи, а 81 особа повређена.

Од 42 хоспитализована пацијента петоро је и даље на интензивној нези, од којих је двоје у тешком стању.

Током ноћи турски шеф полиције је, према писању Анадолије, објавио да је ухапшена особа која је поставила бомбу.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган рекао је да бомбашки напад у центру града „мирише“ на тероризам. Навео је и да је експлозија „издајнички напад“ и да ће починиоци бити кажњени.

Експлозија се догодила у центру града, у улици Истиклал која је веома популарна међу туристима. Међу повређенима је и држављанка Србије из Ниша.

 

Извор: Srbija Danas