Србија

УХАПШЕНИ МАФИЈАШИ СПРЕМАЛИ НЕВИЂЕНО ЗЛО! Ако њега убијемо, Вучић је готов!

Фото: Инстаграм принтскрин

У току истраге утврђено је да су ‘врачарци’ активно пратили Данила Вучића и међусобно, преко апликације Скај, размењивали поруке у којима разматрају да ли треба убити председника или његовог сина

Чланови мафијашке групе Николе Вушовића Џонија, такозвани ‘врачарци’, у дужем временском периоду активно су радили на припреми атентата на Александра Вучића, а најозбиљније су размишљали и о убиству председниковог старијег сина Данила.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је дефинитивно и непобитно утврђено током вишемесечне полицијске истраге, која је претходила акцији хапшења ‘врачараца’ крајем прошле недеље. Како сазнајемо, у току полицијског опсервирања ове мафијашке групе утврђено је да су они активно пратили Данила Вучића и међусобно, преко апликације Скај, размењивали поруке у којима разматрају да ли треба убити председника или његовог сина!?! Пресретнуте су чак и комуникације у којима мафијаши као потенцијалну мету спомињу и председникову ћерку Милицу, али и млађег сина Вукана, који има тек пет година!?!

‘Сашити малог’
О монструозности похапшених криминалаца можда понајбоље говори пресретнута порука са Скаја у којој један од мафијаша каже да би најбоље било убити Данила, јер је он, како каже, ‘много лакша мета’, док би ефекат убиства био исти!?!

‘Ако сашијемо малог, онда је и матори, Дугачки, готов! Мислим да је тако најбоље, малог је много лакше испратити и скратити, а кад њега скинемо, онда је и ћале готов! То је крај… ‘, гласи једна од порука коју су разменили ‘врачарци’.

Наши извори преносе и да је током истраге утврђено да су управо криминалци из групе Николе Џонија Вушовића активно пратили Данила Вучића и да су о његовом кретању обавештавали чак и поједине медије!?!

– ‘Врачарци’ су системски, у договору са Радојем Звицером и кланом ‘Беливук’ пуштали лажи и гласине о некаквим криминалним пословима председниковог сина. Постоје озбиљне индиције да су ‘врачарци’ и њихови клинци, тркачи, пратили Данила на више локација по Београду. Основано сумњамо да су управо они дојавили појединим медијима да председников син са друштвом гледа фудбалску утакмицу у једном локалу, након чега је настала фотографија којом су покушали криминализацију породице Вучић пошто су се тада, наводно, са Данилом у кафићу налазили и поједини навијачи осуђивани за туче… – преноси један од саговорника Информера.

Цмолић: Звицер је у Турској,Доминикани, Панами, Шпанији…
Начелник СБПОК Нинослав Цмолић рекао је да је шеф ‘врачараца’ Никола Вушовић био ухапшен у Доминиканској Републици, али је нестао пре него што је кренуо авион из Србије да га полицијски преузме.

– Да ли је он данас у Доминикани или Шпанији, то не знамо поуздано, проверавамо. Звицер је можда и у Панами или Турској – казао је Цмолић.

Да у овим сазнањима Информера и те како има истине, потврђује и изјава начелника Службе за борбу против организованог криминала Нинослава Цмолића, који је за РТС рекао да су похапшени мафијаши председника Вучића видели као ‘највећу могућу претњу’.

– Двоумили су се само да ли да га убију или да му нанесу душевну бол тако што би му убили дете!? Они су председника видели као основну претњу – рекао је Цмолић, који је нагласио да су у МУП за организовану криминалну групу са Врачара имали сазнања и пре материјала који су добили од Европола, као и да сада имају довољно доказа за кривичну пријаву која је на чак 1.700 страница.

– Њихов најважнији циљ био је да се склони једино лице које им је стајало на путу, па су размишљали да ли да председника Србије убију јавно, да ли да му убију једно или друго дете. Истина је да је један од планова био и атентат на Вучића приликом отварања Споменика Стефану Немањи, тада је био обезбеђен и снајпер, биле су спремне и екипе из Србије и иностранства – навео је начелник Цмолић и рекао да је врх ове мафијашке организације свакако Радоје Звицер, док је Никола Џони Вушовић, који је још у бекству, на челу врачарске криминалне групе.

– Звицер је на врху, то нема дилеме. Из преписки се види да се најозбиљније припремала елиминација председника Вучића, што им је био приоритет. Од хапшења Беливукове групе имали смо све више писаних трагова о припремању убиства, те да су мете били и Вучићев брат и деца – прецизирао је начелник СБПОК.

Опасност траје
Председница Владе Србије Ана Брнабић захвалила је припадницима наших служби безбедности јер су успешно заштитили председника и његову породицу.

– После основног циља да се сачувају животи, други циљ је привођење правди тих људи. Да бисмо их правоснажно осудили и затворили, потребни су неупитни докази. Морали смо да обезбедимо да буду у потпуности чврсти да не падну ни на једном суду. Нажалост, морам да кажем да опасност по живот председника није прошла. Налогодавци су на слободи, и ван домашаја служби – рекла је Брнабићева за ТВ Прва.

 

Извор: Информер