Свет

УКРАЈИНА ЈЕ САМО ПОЧЕТАК, СЛЕДИ НЕШТО МНОГО ГОРЕ! Амерички адмирал упозорио Пентагон, горући проблем је нешто друго

Један од највиших америчких војних команданата, који надгледа амерички програм нуклеарног оружја, упозорио је САД да Кина развија нуклеарно оружје брже од САД!

Адмирал Чарлс А. Ричард, командант америчке стратешке команде објавио је отворено упозорење рекавши да кинеска нуклеарна претња „није тако далеки проблем“, наводи Дејли мејл.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Док оцењујем наш ниво одвраћања од Кине, брод полако тоне. Полако тоне, али тоне – истакао је, наводећи споро реаговање војске САД која је у опасности да буде „надманеврисана од стране противника“.

Адмирал Ричард је додао да САД треба да врате динамику и дух моћи из 50-их и 60-их година.

– Украјинска криза је само загревање. Оно велико долази и неће проћи много времена пре него што будемо тестирани на начине на које нисмо били тестирани дуго времена – упозио је Ричард на годишњем скупу Навал Сабмарин Лиг у Арлингтону у Вирџинији.

Он је рекао да је Пентагон као „одговорног за глобалну команду и контролу америчких стратешких снага ради постизања критичних циљева националне безбедности“. Његов посао је да даје препоруке председнику и министру одбране о војним способностима потребним да би САД биле безбедне и испуниле своје стратешке циљеве. Ричард је рекао да је тренутно размишљање застарело, а нуклеарно „звецкање” руског председника Владимира Путина показало је да је време за хитну поновну процену.

– Морамо да направимо неке брзе, суштинске промене у начину приступа одбрани овог народа – тврди Ричард и наглашава да амерички ривали, попут Кине, праве драматичне кораке у војним иновацијама које представљају претњу за САД.

Ричард је управо развој кинеског програма нуклеарног наоружања назвао „горућим проблемом“.

– Због начина на који те криве настављају да се крећу, неће бити важно колико је добар наш оперативни план или колико су добри наши команданти, или колико су добре наше снаге, нећемо их имати довољно. И то је горући проблем – навео је Ричард према јучерашњем саопштењу Министарства одбране САД.

Ричард је сведочио још 2021. о стратешком пробоју Кине.

„Експлозивни раст и модернизација њених нуклеарних и конвенционалних снага могу бити само оно што ја описујем као запањујуц́е, и, искрено, та реч одузима дах“, рекао је Ричард.

 

Извор: Информер