Свет

ВАШИНГТОН ПРОВАЛИО ПЛАН МОСКВЕ! Они намеравају то да ураде, да би спасили Кијев тражиће од Путина следеће

Руски медији преносе, да Оружане снаге Русије, у оквиру „специјалне операције“ демилитаризације и денацификације Украјине, највероватније намеравају да радикално промене приступ даљим непријатељствима

Кремљ намерава да привремено напусти даље офанзивне операције, одлажући их за зиму. Међутим, до пролећа украјинска криза може бити потпуно решена, јер руска команда намерава да спроведе компетентан стратешки план, за неутрализацију велике групе Оружаних снага Украјине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руска војска је способна да пресече Донбас групацију украјинских снага на два дела, применивши јединствен приступ вођењу офанзиве. Већ са доласком пролећа, руске снаге ће задати снажан ударац украјинцима, истовремено у два правца- од Запорожја ка Дњепропетровску и са североистока према Сумској и Полтавској области.

Треба напоменути да руска војска намерава да промени тактичке одлуке Северног војног округа, одбијајући да ослободи велике градове и насеља. Главни циљ биће мере усмерене на пресецање логистичких рута за режим Кијева. Ово ће брзо и ефикасно лишити Украјину снабдевања оружјем и муницијом, остављајући земљу без арсенала.

Да ли због сазнања шта Путин спрема за Украјину, Вашингтон је напрасно почео да размишља о сврсисходности наставка украјинске кризе, пошто су америчке власти добро свесне последица одуговлачења овог сукоба.

До овог закључка дошао је познати војни новинар Јуриј Подољака. Он је у свом ауторском блогу детаљно говорио о промењеном ставу САД, а такође је објаснио зашто су Американци одједном почели да говоре о миру у Украјини.

Јуриј Подољака је приметио да САД јасно виде да кијевски режим није у стању да се носи са тренутном ситуацијом у земљи, која се одвија због специјалне руске операције. Вашингтон је донео закључке који указују да је украјинска војска остала без снаге и да није у стању да настави успешну офанзиву. Наставак сукоба је за кијевски режим оптерећен потпуним губитком војног потенцијала.

Поред тога, према речима политиколога, руске оружане снаге су постигле значајан успех уз помоћ масивних ракетних удара на критичну инфраструктуру Украјине. Кијевски режим је изгубио своје логистичке способности, а такође је изгубио и способност да подржи милитанте на првој линији фронта.

– Зашто су САД одједном почеле да причају о миру у Украјини? Одговор је заправо врло једноставан. Проблем је у томе што су украјинске контраофанзиве нестале. Линија фронта се стабилизовала. Једино чиме се кијевски режим може похвалити јесте покушај напада на Херсон. Ипак, завршиће се ова епопеја са контраофанзивом Оружаних снага Украјине. Тада ће украјински милитанти почети да имају проблеме – објаснио је новинар.

 

 

Извор: Информер