Србија

ВЕЛИКА АКЦИЈА СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшени су

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова, СБПОК, Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, Посебним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминала и полицијским управама у Београду, Сомбору, Ваљеву, Суботици и Новом Саду, у наставку акције „Армагедон“ ухапсили су четири особе.

Ухапшени су Г. С. (1983) из Београда, К. Т. (2002) из Ваљева, З. Б. (1967) из Суботице и В. М. (1983) из Новог Сада због постојања основа сумње да су извршили кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију, док ће против четрдесеттрогодишњег мушкарца, за исто кривично дело, бити поднета кривична пријава у редовном поступку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они се терете да су у дужем временском периоду преко интернета, као и преко апликације вибер преузимали, складиштили на својим уређајима и делили садржаје настале искоришћавањем малолетних лица у порнографске сврхе.

Полиција је приликом претреса станова осумњичених, у њиховим рачунарима, пронашла велику количину видео-клипова и фотографија сексуалне експлоатације деце од пет до 14 година, као и поруке непримерене садржине којима су полно узнемиравали децу и малолетна лица.

Осумњиченима Г. С., К. Т., З. Б. и В. М. одређено је задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Извор: Новости