Србија

ВУЧИЋ: Наредна 72 сата најтежа у последњих 10 година

Целу ноћ трајали су разговори председника Србије Александра Вучића са Србима са Косова и Метохије, а један од закључака после састанака је да ће наредних 72 сата бити најтежи у последњих 10 година када је реч о Косову и Метохији.

– Уживо и телефоном, разговори су трајали јутрос до 5:30. Срби су огорчени. Последња кап која је прелила чашу је смена регионалног директора Северне Митровице Ненада Ђурића, за шта Аљбин Курти нема никакве ингеренције. Он не може да смењује – каже извор Блица упознат са детаљима разговора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Курти је, према речима саговорника, јуче изјавио да га не интересује Заједница српских општина.

– Срби желе напуштање свих институција јер више немају куд – каже саговорник Блица.

Према сазнањима Блица, за суботу ће бити заказана седница Владе Србије којој ће присуствовати и председник Србије Александар Вучић. Он ће упознати чланове Владе о ситуацији на КиМ.

Срби са КиМ такође ће имати серију састанака, а у суботу се очекује велики скуп у Косовској Митровици где ће народу обелоданити свој план.

– Биће ово најтежих 72 сата у последњих 10 година, а у наредних неколико дана много тога ће бити јасније – закључује саговорник.

Седница Владе, како се сазнаје, заказана је за сутра у 10 сати, а након тога председник Вучић ће се у 11 часова састати са амбасадорком Народне републике Кине Чен Бо. Са дипломатским представником Руске Федерације у Београду Александром Боцаном Харченком председник Вучић састаће се у 11.30 сати.

Председник Вучић ће вечерас, преко изасланика ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака, обавестити САД и ЕУ о ставовима косовско – метохијских Срба и Србије.

Извор: Курир.рс/Блиц

Ознаке