Србија

ВУЧИЋ ОШТРО У ПАРИЗУ! ОНО ШТО ЈЕ ИЗГОВОРИО ПОКАЗУЈЕ ДА СЕ СА СРБИЈОМ “НЕ ИГРА“

Фото: Твитер принтскрин

Председник Србије Александар Вучић одбацио је јуче идеју да ће се о Заједници српских општина на Косову и Метохији расправља у оквиру француско-немаћког плана за КиМ.

„Како мислите да нам неко ставља нешто што тобож треба да добијемо некаквим закључним споразумом, а то је требало да буде у првом споразуму. Ми смо мали и слаби, нисам нешто нарочито паметан, али нисам ни идиот. Немојте да правите од свог руководства идиоте. Нема ништа од тог посла“, одговорио је Вучић на питање новинара о спекулацијама медија да постоји план у три тачке за решење актуелне ситуације на КиМ чија је суштина да се Србија сагласи да се о захтеву за ЗСО расправља у оквиру француско-немачког плана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Замољен да прокоментарише изјаве америчког амбасадора у Приштини Џефрија Ховенијера који је рекао да је забринут због 21. новембра (за када је Курти најавио казне за Србе који нису пререгистровали аутомобиле) и да што пре треба расправљати о ЗСО Вучић је рекао да је Ховенијер с правом уплашен.

„Као што сам и ја уплашен, додао је, јер је после јулске кризе, крајем августа у Бриселу рекао да имамо проблем са личним картама.“

„Рекао сам ми ћемо предочити нешто што није лако за нас, али је то у оквиру наше политике и Отвореног Балкана и то је нешто што је немогуће да неко одбије. Да би превазишли ту ситуацију, али око таблица је то немогуће“, навео је Вучић.

Он каже да су га тада молили да то уради, да ће они преузети на себе бригу око таблица.

„Рекли су ‚наш је посао да убедимо Куртија да се то реши другачије‘ и као што видите, није се решило ништа“, рекао је председник Србије.

Додао је да говори ствари које не мора, само да би показао како смо сатерани у ћошак, што су Срби са целог Косова разумели и сад је, како истиче, много теже.
„Како ћу ја сад да им кажем да се сутра врате у институције? Срећом, они су сами поставили услове. Нема од тог посла ништа, док се не испуне оба услова и то је то“, поручио је Вучић.

 

Извор: Ало