Свет Србија

ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО ИЗ ПАРИЗА: Е, видите да не морам!

Није Србија пре 270 дана донела закључке да поштује међународно право и да не уводи санкције Русији да бисмо их прочитали на конференцији за новинаре него да би тај став ушао у историју. Да једна мала поносна земља може да одбрани своју слободу.

Ту снажну поруку упутио је данас из Париза председник Србије Александар Вучић, на новинарско питање да ли Београд намерава да промени став и уведе санкције Русији.

Вучић је открио и да је сам својом руком писао државне закључке, четири дана после почетка сукоба у Украјини:
„То није писала ни моја секретарица ни тим, ни сарадници. Лично сам написао да Србија чува међународно право, да осуђује оне који га крше и да не водимо политику санкција. Ти закључци су мој живот. И живот Србије. То је део нашег бића, наша суштина и срж. То је део наше слободарске историје.

Председник је навео да држава може да промени ту политику само ако јој буквално Дамоклов мач буде изнад главе:
„Да ли нам је сада лако, није. Али није нам ни тај мач изнад главе. Ја знам најбоље докле можемо да идемо и не требају ми никакви аналитичари да ми то објашњавају. Пустите нас да водимо земљу. Ми сmо слободна и независна држава. Издржали смо 270 дана уз поштовање пријатељства и уз одговорну политику.

Вучић је на крају признао и да му са хиљаду страна поводом увођења санкција понављају: Мораш, мораш, мораш:
„Е, видите да не морам! Ако будем морао, ја ћу лично да изађем да то кажем“.

Извор: sputnikportal

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

новембар 2022.
П У С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930