Србија

ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО: Потписао сам, нема губљења времена

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је данас здруженој вежби Војске Србије „Маневри 2022“.

На констатацију да појединци из окружења коментаришу да су дронови који су оборени измишљени, рекао да је истина да је оборен, као и да је требало да буде оборено и више.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„То је наш задатак. Ја сам задовољан. Ми смо увели 294 великих комада оруђа увели у наоружање Војске Србије. Велика је разлика између оних који су улагали у војску и оних који су је буд зашто разоружавали“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да неки не могу да разумеју да неко жели да његова земља буде независна у расуђивању и доношењу одлука.

„Наш је посао да радимо у интересу грађана Србије“, рекао је.

Поред Вучића, вежби су присуствовали и генерал Милан Мојсиловић и министар одбране Милош Вучевић.

Вежба је одржана у војном комплексу „Пасуљанске ливаде“.

Након одржане вежбе, Вучић се обратио медијима.

Рекао је да смо у специфичној ситуацији и додао да морамо све сами да производимо.

„Чак и оно што платимо, чекамо по две године, а са истока не може да долети јер нико неће да пусти да прођу. Морамо себи да се посветимо и да производимо довољно и оружја и оруђа и муниције“, рекао је Вучић.

Истакао је да до Нове године ће имати комплетан списак имовине и да мора да се модернизује војна индустрија.

„Морамо да се посветимо нама. Морамо да изађемо из оквира 1990. године. Нећу погрешити ако кажем да смо доста тога променили и да су наше способности значајно унапређене. Али, ја нисам задовољан“, рекао је Вучић.

Додао је да Србија може да рачуна само на себе.

На констатацију да појединци из окружења коментаришу да су дронови који су оборени измишљени, рекао да је истина да је оборен, као и да је требало да буде оборено и више.

„Да, оборили смо дрон. Требало је да оборе више. Зато сам потписао, нема губљења времена… То је наш задатак. Ја сам задовољан. Ми смо увели 294 великих комада оруђа увели у наоружање Војске Србије. Велика је разлика између оних који су улагали у војску и оних који су је буд зашто разоружавали“, рекао је Вучић.

Додао је да неки не могу да разумеју да неко жели да његова земља буде независна у расуђивању и доношењу одлука.

„Наш је посао да радимо у интересу грађана Србије“, рекао је.

Подсетимо, војска Србије је јуче оборила дрон изнад војних објеката у близини гарнизона у Рашки, који је дошао из правца Јариња.

„Истрага је пред нама и све оно што ћемо закључити дочешће до тога куда нас трагови воде и ко би могао да буде власник тог дрона, али и произвођач. Оно што је интересантно јесте да је Војска Србије оборила дрон коришћењем електронских уређаја, није дошло до употребе противавионских митраљеза и топова, већ најмодернијх електронских уређаја. То показује да се не шалимо, ником не претимо, не играмо се ратних игара, али смо врло одлучни да заштитимо Србију. Вратимо се за преговарачки сто, Србија је спремна за дијалог и за компромис, али Србија није више џак за ударање. Немојте изазивати Србију, то мора бити јасно свима“, рекао је министар одбране Милош Вучевић.

Извор: Б92

Ознаке