Србија

ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО: „Ситуација ври!“

“Ако Курти каже да је за њега питање статус Косово завршено – добро. Ја сам му захвалан. Јер је и за мене питање статуса завршено”, рекао је данас председник Србије Александар Вучић.

– Ту свршеност статуса базирам на једном документу, Резолуцији 1244 Уједињених Нација – истакао је Вучић, упитан да прокоментариђе изјаву косовског премијера Аљбина Куртија да је за њега питаје статуса Косова завршено.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Указао је да ситуација на северу Косова, што се српског народа тиче, “ври”.

– Прекипело је свима, и у Ранилову и у Шилову, и у Доњим Будригама. О Метохији нећу ни да говорим. Ти људи живе тешко, а о онима на Северу нећу ни да причам – рекао је Вучић, додавши да је посреди систематски прогон.

Указао је да Курти рачуна “на силу западних земаља”, да не поштује договоре и неће да се враћа у прошлост сем кад то њему одговара.

Вучић данас борави у посети Норвешкој, где се сусрео са краљем Харалду В. Знате да Норвешка боље и тачније дијагностикује ситуацију од свих на терену и да је неко ко чува мир. У складу са тим разговарали смо о Косову и Метохији, о самом процесу дијалога – казао је председник Србије .

Додао је да је тема разговора била и енергетика.

– Оно приоритетно што смо разговарали је енергетика. Јутрос је министарка Ђедовић имала своје разговоре, ми вечерас имамо разговоре са норвешким компанијама око улагања у нашу земљу – додао је председник.

– И то је суштина, постоји огромна заинтересованост за решавање енергетског проблема. Ми смо разговарали и унутар наше делегације, као да обезбедимо финансије и уложимо у обновљиве изворе енергије како би на мваздух и вода били чисти. Морамо да радимо и хидроелектране. Зато нам је потребна помоћ Норвешке – рекао је Вучић.

Извор: Srbija Danas