Србија

ВУЧИЋ: У шоку сам, чека нас пакао

Председник Србије Александар Вучић изјавио да је шокиран изјавом Жозепа Бореља.

Он је након војне вежбе на Псуљанским ливадама, упитан да прокоментарише вест да је пропао покушај Приштине да се на дневни ред стави захтев за чланство у Савет Европе рекао да то „није лоша тактичка вест“, али да га много више брине изјава високог представника ЕУ за спољну политику у вези пререгистрације возила са српским таблицама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Мене много више брину изјаве Бореља и неких других људи, шокиран сам њиховим изјавама, ја ћу да сачекам да прође и Лајчакова посета, може се десити да неке своје посете иностранству које су раније планиране и важне откражем због ситуације у земљи“, рекао је Вучић али није прецизирао ни о којим изјавама, ни о којим посетама је реч.

Председник Србије је најавио и да ће се у суботу, недељу, или у понедељак обратити грађанима Србије и упознати их, како је навео, „са притисцима и лицемерјем са којима се суочава“, као и са одлукама у вези са најважнијим питањима.

Он је након војне вежбе на Псуљанским ливадама рекао да Србију чека „паклена зима али да се држава добро припремила“.

Високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ изјавио је раније данас да су „реметилачке радње, као што је паљење аутомобила, неприхватљиве. „Споразуми у дијалогу морају да се поштују. Позивам све да делују уздржано“, написао је Борељ у објави на друштвеној мрежи Твитер.

Извор: Б92

Ознаке