Србија

ВУЧИЋ УПУТИО ОШТРЕ РЕЧИ! После онога што је рекао Срби немају разлога за страх

Председник Александар Вучић поручује да се Србија неће одрећи ничег свог, али да то не значи да треба да ратујемо, него да седнемо и разговарамо и да покушамо да нађемо компромисно решење.

Председник Вучић је објавио видео-снимак на Инстаграм налогу и поручио следеће:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Оно што је лоша вест, то је оно што Курти покушава једностраним потезима да уради, а то је да суштински и де факто протера Србе са њихових огњишта. Нема ту више тајни, јасно је да су Немци ти који им пружају подршку и за све противправне акте у Европској унији, а ван Европске уније наравно Велика Британија.

– Они мисле да наставе на силу да врше додатни притисак против српског народа, да наставе да малтретирају наш живаљ. Него тако, Србија да се одрекне нечега. Неће да се одрекне. Нећемо да се одрекнемо ничег свог. Нећемо да се одрекнемо ни међународног јавног права, али то не значи да треба да ратујемо, него треба да седимо и разговарамо.

– Лако је туђим територијама трговати и понашати се као да не постоје Повеља Уједињених нација, Резолуција 1244 и тако даље. То им је проблем што постоји. Неће Срби напуштати Косово и Метохију, поручио је председник Александар Вучић.

 

Извор: Srbija Danas